ukr
русский
Polski

Як позбутися мошок у квіткових горщиках: ефективні методи

Владислав Москаленко

Як позбутися мошок у квіткових горщиках: ефективні методи
Способи позбавлення від мошок у квіткових горщиках. Джерело: freepik.com

Боротьба з мошками у квіткових горщиках може бути складним завданням, але є кілька ефективних засобів, які допоможуть розв'язати цю проблему. UAportal розповів про різні методи, які допоможуть це зробити.

Олія німу

Олія німу – це натуральний засіб, який може допомогти позбутися від мошок у квіткових горщиках. Рекомендується змішати невелику кількість олії з водою й обприскати нею ґрунт і листя рослин. Різкий запах діє як репелент для мошок, не дозволяючи їм заселяти квіткові горщики.

Читайте також: Цибуля завжди родитиме: три важливі секрети догляду за рослиною від городників

Використання липких пасток

Використання липких пасток може бути ефективним способом знищення мошок у квіткових горщиках. Ці пастки покриті липкою речовиною, яка приваблює мошок і затримує їх, коли вони контактують з нею. Розмістивши ці пастки біля уражених рослин, можна значно зменшити популяцію мошок у квіткових горщиках.

Перекис водню

Просочення ґрунту у квіткових горщиках перекисом водню може допомогти знищити личинки мошок. Рекомендується змішати одну частину перекису водню з чотирма частинами води й вилити в ґрунт. Це вб'є личинок і не дасть популяції мошок розмножуватися далі.

Покращення дренажу та циркуляції повітря

Покращення дренажу та циркуляції повітря у квіткових горщиках може утримати мошок від відкладання яєць у ґрунті. Дуже важливо переконатися, що горщики мають належні дренажні отвори. Крім того, обрізка рослин для кращої циркуляції повітря може зробити середовище менш сприятливим для мошок.

Нагадаємо, ми вже писали, що робити, аби цибуля не почала швидко гнити.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!