ukr
русский

Як позбутися молі в будинку: 4 дієві методи

Владислав Москаленко

Як позбутися молі в будинку: 4 дієві методи
Способи позбавлення від молі . Джерело: freepik.com

Не знаєте, як позбутися молі у будинку? UAportal розповів про ефективні поради, які допоможуть позбутися цих шкідників.

Використання натуральних репелентів

При спробі позбутися від молі в будинку ефективним рішенням можуть стати натуральні репеленти. Такі засоби, як пакетики з лавандою або ефірні олії, можуть допомогти відлякати міль. Розміщення цих репелентів у шафах, шухлядах та інших місцях зберігання допоможе боротися зі шкідниками.

Регулярне прибирання

Ще один ефективний спосіб боротьби з міллю в будинку – регулярне прибирання. Видаляючи пил, шерсть домашніх тварин і крихти їжі, ви усуваєте джерела їжі, які приваблюють міль. Пилосос для килимів та оббивки може допомогти усунути яйця та личинки молі, а також видалити дорослих особин і запобігти їхньому розмноженню.

Читайте також: Міль в будинку: як позбутися шкідників

Герметизація тріщин і отворів

Щоб запобігти проникненню молі в будинок, дуже важливо заклеїти тріщини та отвори в стінах, вікнах і дверях. Використовуючи шпаклівку або захисну плівку, ви можете зменшити ймовірність проникнення шкідників всередину приміщення.

Правильне зберігання одягу та тканин

Коли справа доходить до захисту одягу та тканин від молі, правильне зберігання є ключовим фактором. Використання герметичних контейнерів або чохлів для одягу може запобігти доступу шкідників. Також важливо чистити одяг перед зберіганням, оскільки забруднені тканини більш схильні до пошкодження міллю.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про цікавий метод, який може допомогти уникнути проблеми з мурашками на вашій дачі, зокрема для цього вам знадобиться лише декілька гвоздик.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!