ukr
русский
English

Як позбутися чайного нальоту на чашках і термосі

Марина Грамович

Як повернути посуду блискучу чистоту
Як повернути посуду блискучу чистоту. Джерело: freepik

Видалення плям від чаю з посуду може бути клопіткою справою, але є кілька ефективних методів, які допоможуть досягти блискучої чистоти. UAportal розповів про прості та ефективні способи боротьби зі стійкими чайними відкладеннями.

Оцет і харчова сода

Оцет і харчову соду можна використовувати, щоб позбутися чайного нальоту на чашках і термосах. Просто наповніть чашку або термос розчином з рівних частин оцту і води, а потім додайте пару столових ложок харчової соди, і залиште на деякий час. Потім промийте водою.

Читайте також: У мережі показали спосіб, як зручно зберігати спеції на кухні: корисний відео-лайфхак

Лимонний сік і сіль

Суміш лимонного соку і солі також може ефективно видалити чайний наліт з чашок і термосів. На шматочок лимона нанесіть сіль і потріть ним уражені ділянки, а потім змийте водою. Кислота лимонного соку та абразивні властивості солі чудово видаляють плями від чаю, залишаючи посуд чистим.

Зубна паста

Відомо, що зубна паста творить чудеса у видаленні чайного нальоту. Невелику кількість пасти слід нанести на м'яку ганчірку або зубну щітку і почистити забруднені ділянки. М'які абразивні властивості зубної пасти допомагають м'яко видалити плями, не пошкоджуючи поверхню посуду.

Паста з харчовою содою

Приготуйте пасту з харчової соди та води і нанесіть її на заплямовані чаєм ділянки. Залиште її на кілька хвилин, а потім відтирайте плями губкою або ганчіркою. М'який абразивний склад харчової соди допомагає розщеплювати наліт від чаю, полегшуючи його змивання.

Раніше UAportal писав про різні природні методи, які дозволяють швидко, ефективно та з мінімальною кількістю продуктів ароматизувати вашу кухню після смаження чи приготування їжі. Адже ці стійкі запахи можуть затримуватися на тривалий час.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!