ukr
русский
English

Як позбавити квартиру запаху старості: Ефективні методи

Владислав Москаленко

Як позбавити квартиру запаху старості: Ефективні методи
Способи усунути запах старості у квартирі. Джерело: freepik.com

Боретеся із запахом старості у квартирі? UAportal розповів про кілька ефективних порад, як позбутися небажаних ароматів і забезпечити свіжість простору.

Свіже повітря

Відкриття всіх вікон і дверей – перший крок до позбавлення квартири від запаху старості. Циркуляція свіжого повітря допоможе усунути будь-які затхлі запахи, що накопичилися з часом. Крім того, використання вентиляторів та належна вентиляції може допомогти усунути застояне повітря і дозволити свіжому замінити його.

Глибоке прибирання

Друга порада – зосередьтеся на глибокому прибиранні квартири. Це охоплює прибирання з пилососом килимів, прання штор і меблів, а також миття стін і підлоги. Часто пил і бруд, що накопичилися, можуть сприяти появі небажаних ароматів, тому ретельне прибирання може значно покращити загальний запах вашого житла.

Читайте також: У мережі показали спосіб, як зручно зберігати спеції на кухні: корисний відео-лайфхак

Поглиначі запахів

Використання поглиначів запахів, таких як харчова сода, активоване вугілля або оцет, є ще одним ефективним методом. Розміщення їх у шафах, тумбах та інших проблемних місцях може допомогти нейтралізувати застарілі аромати.

Ароматерапія

Використання ефірних олій у дифузорах або створення саморобних освіжувачів повітря може забезпечити більш приємний запах у вашому домі. Такі аромати, як лаванда, лимон і евкаліпт, відомі своєю здатністю нейтралізувати запахи та створювати свіжу атмосферу.

Раніше UAportal писав про різні природні методи, які дозволяють швидко, ефективно та з мінімальною кількістю продуктів ароматизувати вашу кухню після смаження чи приготування їжі. Адже ці стійкі запахи можуть затримуватися на тривалий час.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!