ukr
русский

Як використати зубну пасту в побуті: 5 ефективних порад

Владислав Москаленко

Як використати зубну пасту в побуті: 5 ефективних порад
Поради для використання зубної пасти в побуті . Джерело: Pexels

Зубна паста зазвичай асоціюється з гігієною порожнини рота, але вона має неабияку універсальність, коли йдеться про різні домашні завдання. UAportal підготував 5 способів застосування та розповів, як вона може сприяти чистоті житлового простору.

Відновлення блиску металевого посуду

Боротьба зі стійкими плямами та нагаром на металевих каструлях і сковорідках може забирати багато часу. Однак, якщо ваш посуд не має спеціального покриття, на допомогу може прийти зубна паста. Нанесіть невелику кількість на поверхню та обережно потріть її щіткою або губкою.

Відбілювання швів між плиткою

Нанесіть невелику кількість зубної пасти на м'яку тканину або губку та обробіть нею забруднену ділянку. Ретельно потріть круговими рухами та побачите, як вона без особливих зусиль освітлює тьмяні проміжки між плитками.

Очищення стін

Непривабливі сліди від нігтів або плями на білих стінах чи шпалерах можуть стати джерелом розчарування. На щастя, зубна паста може слугувати ефективним тимчасовим рішенням. Нанесіть невелику кількість на уражену ділянку, акуратно розподіліть і розтушуйте її пальцем, як імпровізовану шпаклівку.

Читайте також: Як вибрати хорошу губку для миття посуду: поради досвідчених господинь

Відновлення білого взуття

Біле взуття з часом накопичує стійкі плями та змінює колір. На щастя, зубна паста може допомогти. Візьміть ганчірку і видавіть на неї невелику кількість засобу. Акуратно протріть нею пошкоджені ділянки ваших улюблених білих кросівок. 

Оновіть сантехніку

Візьміть тюбик зубної пасти, бажано тієї, термін придатності якої добігає кінця, і проткніть його голкою в декількох місцях. Після чого занурте його у бачок унітаза.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, як прасувати речі вдвічі швидше за допомогою фольги.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!