ukr
русский

Як використовувати яєчну шкаралупу в побуті: цікаві лайфхаки

Марина Грамович

Як перетворити яєчну шкаралупу на користь
Неочікувані способи використання яєчної шкаралупи. Джерело: www.pexels.com

UAportal підготував корисні лайфхаки щодо використання яєчної шкаралупи. Відкрийте для себе несподіваний її потенціал у садівництві та домашньому господарстві.

Добриво

Яєчну шкаралупу можна подрібнити на порошок і використовувати як натуральне підживлення для рослин у саду. Багатий на кальцій порошок допомагає зміцнити клітинні стінки рослин. 

Читайте також: Шість помилок, які загублять розсаду

Засіб від шкідників

Подрібнена яєчна оболонка може діяти як природний засіб від шкідників у саду. Гострі краї шкаралупи відлякують слимаків, равликів і навіть деяких комах.

Цей органічний метод боротьби зі шкідниками є безпечним для навколишнього середовища та чудово може допомогти домогосподаркам і садівникам захистити свої рослини без використання шкідливих хімікатів.

Побутове використання

Яєчну шкаралупу можна використовувати як м'який абразивний очищувач для побутових предметів. Подрібнена на дрібні шматочки, вона ефективно відчищає залишки забруднень, не дряпаючи делікатні поверхні.

Нагадаємо, що кожна любителька квітів прагне, щоб її вазони були найпишніші, найкрасивіші та здорові. Але чи знали ви, що недорога спеція, яку кожна господиня використовує для випічки, може допомогти виростити ідеальні квіти на підвіконні?

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!