ukr
русский

Як використовувати харчові продукти не за призначенням: поради для господарок

Марина Грамович

Харчові продукти, що можуть допомогти вам у господарстві
Як ще можна використати харчові продукти . Джерело: UAportal

Харчові продукти не завжди використовуються лише для приготування страв чи подолання голоду. Натомість звичайні інгредієнти кухні можуть виявитися неймовірно корисними в інших аспектах життя. UAportal зібрав лайфхаки для господарок, що перетворять звичайні продукти на багатофункціональних помічників у їхньому щоденному житті.

Кавова гуща

Кава – це не лише популярний інгредієнт для приготування напою, але й чудовий засіб для догляду за шкірою. Кавова гуща може використовуватися як натуральний відлущувальний засіб, допомагаючи омолодити та очистити шкіру обличчя.

Цитруси

Залишки цитрусових шкірок можна використовувати не лише в кулінарії, але й у домашньому господарстві. З них можна створити ефективний домашній освіжувач повітря, який додасть приємний аромат вашому приміщенню.

Харчова сода

Стійкі плями на кухонних стільницях можна легко усунути. Для цього достатньо посипати вологу ганчірку харчовою содою та протерти поверхню стільниці.

Оцет та сода

Суміш оцту та харчової соди є ефективним засобом для прочищення каналізаційних труб. Цей метод дозволяє ефективно розчиняти жир, покращуючи стан системи водовідведення.

Читайте також: Як прибрати пил, щоб він ще довго не осідав на меблях

Кетчуп

Кетчуп не лише смачний додаток до страв, але і корисний засіб для відновлення блиску латунних і мідних виробів. Використання кетчупу як чистильного засобу може допомогти відновити природний блиск металевих поверхонь.

Бананова шкірка

Для відновлення блиску шкіряного взуття ви можете скористатися звичайним бананом. Просто натріть взуття внутрішньою стороною бананової шкірки, щоб відновити його природний блиск.

Кокосова олія

Кокосова олія відома своїми унікальними властивостями як фантастичний природний зволожувач для волосся. Також вона відмінно доглядає за шкірою, даруючи їй не лише зволоження, а й живильні речовини.

Нагадаємо, ми писали про ще один цікавий китайський лайфхак, який допоможе легко позбутись пилу в квартирі.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!