ukr
русский
English

Як використовувати мікрохвильовку не тільки для підігріву їжі: цікаві лайфхаки

Марина Грамович

Як використовувати мікрохвильовку не тільки для підігріву їжі: цікаві лайфхаки
Лайфхаки для використання мікрохвильовки в побуті. Джерело: Pexels

Мікрохвильові печі можуть стати у пригоді для виконання цілої низки домашніх завдань, пропонуючи зручність та ефективність. UAportal підготував три цікаві лайфхаки з її застосуванням.

Очищення обробної дошки

Дошка для нарізання з часом може легко накопичувати плями та неприємні запахи. Однак за допомогою мікрохвильової печі можна швидко повернути їй первісну чистоту. Для початку натріть дерев'яну поверхню дошки шматочком лимона.

Читайте також: Які продукти не можна розігрівати в мікрохвильовці: поради молодим господиням

Після цього помістіть її в мікрохвильову піч і нагрівайте близько 60 секунд. Завдяки цьому простому трюку ви зможете уникнути клопоту і заощадити час.

Дезінфекція кухонної губки

Губки, які використовуються для очищення різних поверхонь, можуть містити шкідливі бактерії. На щастя, мікрохвильова піч може допомогти продезінфікувати їх.

Намочіть губку в чистій воді, відіжміть зайву рідину, а потім покладіть її в мікрохвильову піч приблизно на 120 секунд. Цей процес усуне небезпечні мікроорганізми, хоча важливо пам'ятати, що губки мають обмежений термін служби, і бажано регулярно замінювати їх для підтримання оптимальної чистоти.

Нагадаємо, ми розповіли, чому не можна вимикати мікрохвильовку раніше запланованого часу.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!