ukr
русский

Як використати фен у побуті: 5 корисних порад

Владислав Москаленко

Як використати фен у побуті: 5 корисних порад
Поради для використання фена в побуті . Джерело: Pexels

Фен – це звичайний побутовий прилад, який є майже в кожній оселі. Хоча його основне призначення – сушити волосся, UAportal розповів, що насправді він має кілька інших несподіваних застосувань.

Швидке розігрівання їжі

Коли ви в дорозі або не маєте доступу до мікрохвильової печі чи плити, фен може стати у пригоді. З його допомогою можна швидко розігріти їжу, що робить його зручним інструментом для тих, хто часто подорожує або перебуває у відрядженні.

Розділення заморожених продуктів

Ми всі стикалися з дилемою, коли потрібно розігріти лише частину замороженого продукту, але шматочки злипаються. У таких випадках на допомогу може прийти фен. Спрямувавши потік гарячого повітря на заморожені продукти, ви зможете легко відокремити їх, не розморожуючи всю упаковку.

Читайте також: Як швидко очистити сковорідки від нагару за допомогою господарського мила: геніальний лайфхак

Розпалювання мангала

Якщо ви нетерпляче чекаєте на розпалювання вугільного гриля, фен може допомогти прискорити цей процес. Використовуючи його, ви можете подати сильний потік повітря, щоб швидко розпалити вугілля. 

Видалення жуйки з волосся

Виявити жуйку, що застрягла у волоссі, може здатися катастрофою. Замість того, щоб панікувати або вдаватися до радикальних заходів, можна врятувати ситуацію за допомогою фена.

Обережно прогрійте жуйку, щоб полегшити її видалення. Поступово нагрівайте уражену ділянку і за допомогою гребінця з дрібними зубцями вичісуйте розм'яклу гумку.

Очищення одягу

Не поспішайте кидати забруднений одяг у пральну машину, коли помітили пляму. У багатьох випадках може допомогти фен. Нанесіть шматок мила на забруднену ділянку, промийте водою, а потім швидко висушіть. Це може бути зручним прийомом для невеликих плям, які не потребують повного циклу прання.

Нагадаємо, ми вже писали, як швидко відмити ванну.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!