ukr
русский
Polski

Як використовувати ефірні олії в побуті: Два найкращі варіанти

Владислав Москаленко

Як використовувати ефірні олії в побуті: Два найкращі варіанти
Як використовувати ефірну олію в побуті. Джерело: Pexels

Ефірні олії стрімко зросли в популярності, знайшовши місце не лише в косметичних засобах, але й у вирішенні різноманітних побутових проблем. UAportal розглядає два найкращі способи використання ефірних олій у вашому домі.

1. Антибактеріальні переваги

Окрім своїх ароматичних властивостей, ефірні олії мають чудові антимікробні властивості, що робить їх ідеальними для домашнього прибирання. Використовуючи їхні приємні аромати, ви можете знищити мікроби та створити більш безпечне середовище вдома.

Читайте також: Як прибрати пил, щоб він ще довго не осідав на меблях

Щоб повною мірою відчути їх антибактеріальний ефект, спробуйте використовувати ефірні олії цитрусових, сосни, лаванди або чайного дерева. Знайдіть аромати, які резонують з вашими особистими уподобаннями, і почніть обробляти поверхні, додавши кілька крапель ефірної олії у воду.

2. Засоби від молі

Якщо ви маєте справу з настирливою міллю, не хвилюйтеся – позбутися її простіше, ніж ви думаєте. Візьміть вату і додайте на кожен шматочок лише пару крапель ефірної олії. Чудовим вибором для цієї мети є олія чайного дерева, відома своїм потужним впливом на шкідників.

Крім того, олія лаванди творить чудеса, відлякуючи моль. Не забудьте виділити окремий шматочок вати для кожної полиці або зони, що потребує захисту.

Нагадаємо, ми писали про ще один цікавий китайський лайфхак, який допоможе легко позбутись пилу в квартирі.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!