ukr
русский

Як ефективно вивести плями від кави: прості, але дієві поради

Марина Грамович

Як вивести плями від кави
Як вивести плями від кави. Джерело: UAportal

Поставити пляму від кави на улюбленій кофтинці –  найгірше, що може статись. UAportal підготував 5 порад, що допоможуть врятувати ваш одяг.

Оцет

Білий оцет є чудовим натуральним миючим засобом і може ефективно вивести плями від кави з одягу. Просто замочіть забруднену ділянку в рідині приблизно на 10-15 хвилин, обережно потріть тканину. Потім одяг слід випрати, як зазвичай, і пляма зникне.

Паста з харчової соди

З суміші харчової соди та води слід приготувати пасту і нанести її безпосередньо на пляму. Залиште на кілька хвилин, а потім обережно почистіть її щіткою з м'якою щетиною. Промийте ділянку холодною водою і виперіть одяг, як зазвичай.

Лимон і сіль

Суміш лимонного соку і солі також можна використовувати для видалення плям від кави. Забруднену частину слід посипати сіллю, а потім обережно полити лимонним соком. Залиште на кілька хвилин, а потім потріть тканину, промийте холодною водою і виперіть.

Читайте також: Як видалити жирні плями з одягу за допомогою сухого шампуню

Газована вода

Газована вода є швидким і ефективним методом виведення свіжих плям від кави. Невеликою кількістю рідини слід полити пляму і акуратно промокнути чистою серветкою. Цей процес слід повторювати до тих пір, поки пляма не почне зникати, після чого одяг слід випрати.

Засіб для виведення плям

Плямовивідник – ефективний засіб для виведення складних плям від кави на одязі. Його слід нанести безпосередньо на забруднену ділянку і залишити на рекомендований час, вказаний на етикетці. Після цього одяг слід випрати як зазвичай.

Раніше ми писали про режим пральної машинки, який краще не використовувати, щоб речі не залишались брудними після прання.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!