ukr
русский
English

Як ефективно почистити килим: 4 дієві способи

Владислав Москаленко

Як ефективно почистити килим: 4 дієві способи
Поради щодо чищення килимів. Джерело: freepik.com

Підтримувати килими в чистоті дуже важливо для забезпечення гігієнічного та гарного вигляду житлового простору. UAportal з'ясував найкращі стратегії для досягнення цього.

Використання харчової соди та оцту

Ви можете ефективно почистити килим за допомогою поєднання харчової соди та оцту. Просто посипте килим содою, збризніть зверху розчином оцту і залиште на кілька хвилин. Потім промокніть ділянку чистою ганчіркою, щоб ввібрати вологу і видалити всі плями. Крім того, ви можете використовувати щітку, щоб акуратно втирати суміш у волокна килима для більш глибокого очищення.

Регулярне прибирання пилососом

Регулярне чищення пилососом необхідне для підтримки чистоти вашого килима. Прибираючи принаймні раз на тиждень, ви можете запобігти накопиченню бруду та сміття, які можуть спричинити появу плям або зміну кольору.

Читайте також: Навіщо у воду додавати сіль при митті підлоги: корисний лайфхак

Точкове прибирання плям

Для невеликих плям або розливів дуже ефективним може бути точкове очищення. Промокніть ділянку чистою ганчіркою, змоченою в теплій воді з м'яким мийним засобом, потім промийте все і дайте висохнути. Якщо пляма не зникає, ви також можете скористатися засобом для виведення плям для килимів відповідно до інструкцій виробника.

Професійне чищення

Хоча регулярний догляд за килимами важливий, рекомендується проводити професійне чищення принаймні раз на рік. Професійні чистильники мають доступ до спеціалізованого обладнання та мийних засобів, здатних видалити глибоко в'ївшийся бруд і стійкі плями, які неможливо ефективно видалити домашніми методами.

Нагадаємо, часто підлога страждає від нальоту, що не змивається звичайною водою. Однак не варто відразу витрачати кошти на хімічні засоби з магазину. Замість побутових хімічних засобів можна скористатися природним очисником для підлоги, зокрема лимоном.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!