ukr
русский
Polski

Як ефективно відбілити комір та манжети білої сорочки: 3 практичні лайфхаки

Владислав Москаленко

Як ефективно відбілити комір та манжети білої сорочки: 3 практичні лайфхаки
Лайфхаки для відбілювання коміру та манжетів на білій сорочці. Джерело: Pexels

Зберегти комір та манжети білої сорочки чистими та яскравими може бути непросто, але з трьома простими методами це зробити простіше, ніж ви думаєте. UAportal розповів, як за допомогою цих лайфхаків можна досягти вражаючих результатів.

Сода та оцет

Щоб відбілити комір та манжети білої сорочки, можна приготувати пасту з 3 частин харчової соди та 1 частини води. Цю пасту слід нанести безпосередньо на ділянки з плямами та залишити на 30 хвилин. Після цього ділянки можна почистити старою зубною щіткою.

Згодом розчин з рівних частин води та білого оцту можна змішати в пульверизаторі та використовувати для просочення коміра та манжетів. Потім сорочку слід залишити на 30 хвилин, а потім випрати у звичайному режимі. Цей метод виявився ефективним у видаленні бруду та освітленні тканини без використання хімікатів чи відбілювачів.

Читайте також: П'ять порад, як ефективно вивести жирні плями з одягу

Лимонний сік

Обробіть плями лимонним соком і помістіть сорочку під прямі сонячні промені – це допоможе висвітлити плями. Щоб запобігти надмірному відбілюванню, слід накрити її рушником або тканиною, залишивши на сонці тільки комір і манжети.

Кисневий відбілювач

Придбайте безпечний для тканини кисневий відбілювач та змішайте його з водою відповідно до інструкції на упаковці. Наступний крок – створити розчин для замочування у великому відрі або раковині і повністю занурити сорочку, приділяючи особливу увагу комірці та манжетам. Рекомендується залишити її замочуватися щонайменше 6 годин чи ніч.

Нагадаємо, ми вже розповідали, як правильно відіпрати комір та манжети, аби вони мали ідеальний вигляд.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!