ukr
русский
Polski
English

Як ефективно чистити килими з довгим ворсом: лайфхаки

Владислав Москаленко

Поради для чищення килима
Лайфхаки для швидкого очищення килима. Джерело: www.pexels.com

Коли справа доходить до чищення килимів з довгим ворсом, для видалення плям і згустків пилу необхідні дієві методи. UAportal підготував, кілька простих лайфхаків, які допоможуть зберегти ваші килимові покриття чистими та свіжими.

Сода та оцет

Паста, створена шляхом змішування харчової соди і білого оцту, ефективно видаляє плями з килимів з довгим ворсом. Цю суміш нанесіть на забруднені ділянки і залишити на кілька годин, а потім обережно промокнути вологою серветкою.

За необхідності повторіть процес, переконавшись, що надлишки вологи вбралися сухою ганчіркою після видалення плями. Цей метод не тільки ефективно видаляє забруднення, але й допомагає усунути неприємні запахи з килима.

Скребок для видалення бруду

З килимів з довгим ворсом можна ефективно видалити пил, використовуючи скребок для прочісування волокон килима. Гумовий край такого виробу притягує і збирає пил і згустки, полегшуючи їх видалення.

Рекомендується працювати невеликими ділянками і регулярно чистити скребок. Цей метод не тільки допомагає видалити видимі грудки пилу, але й запобігає їхньому осіданню вглиб килима.

Очищення парою

Для комплексного очищення килимів з довгим ворсом можна використовувати пароочищувач, оскільки високотемпературна пара ефективно розпушує бруд, пил і плями всередині волокон килима.

Важливо працювати невеликими ділянками, забезпечуючи рівномірний розподіл пари. Після відпарювання переконайтеся, що килим повністю висох до того, як по ньому почнуть ходити люди.