ukr
русский
English

Як швидко вимити кухонну витяжку: Ефективні поради для підтримання чистоти на кухні

Владислав Москаленко

Як швидко вимити кухонну витяжку: Ефективні поради для підтримання чистоти на кухні
Способи миття кухонної витяжки. Джерело: freepik.com

Миття кухонної витяжки, особливо регулярне і правильне, має важливе значення для підтримки чистоти й безпеки на кухні. UAportal зібрав список основних порад і рекомендацій щодо ефективного догляду за витяжкою.

Використовуйте гарячу мильну воду

Гаряча мильна вода допоможе розщепити жир і бруд, які накопичилися на витяжці. За допомогою губки або неабразивної тканини протріть усю поверхню, приділяючи особливу увагу ділянкам з видимими скупченнями.

Застосовуйте знежирювач

Окрім гарячої мильної води, для усунення сильних жирових та масляних відкладень на кухонній витяжці можна використовувати знежирювач. Його слід нанести безпосередньо на проблемні ділянки й залишити на кілька хвилин, а потім витерти вологою ганчіркою. Важливо дотримуватися інструкцій виробника конкретного засобу, який ви використовуєте, і завжди ретельно промивати після очищення.

Читайте також: Топ-5 дієвих способів, які допоможуть відмити кухонні шафи від жиру та бруду

Регулярно чистьте фільтри

Важливою порадою для підтримки чистоти кухонної витяжки є регулярне чищення та заміна фільтрів. Жир може швидко накопичуватися у фільтрах, знижуючи ефективність роботи витяжки та підвищуючи ризик пожежі. Їх слід перевіряти щонайменше раз на місяць і чистити або замінювати за потреби, щоб забезпечити належну вентиляцію та безпеку.

Регулярне технічне обслуговування

Щоб запобігти надмірному накопиченню жиру, важливо регулярно протирати кухонну витяжку та прилеглі зони. Використовуйте м'який мийний засіб для витирання бризок і плям, щоб запобігти накопиченню жиру з часом і зробити процес глибокого очищення простішим і ефективнішим.

Нагадаємо, ви можете також дізнатися, як за допомогою меламінової губки відтерти кухню від бруду.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!