ukr
русский

Як швидко розморозити продукти: ефективні та швидкі способи

Марина Грамович

Прості та практичні поради
Швидкі способи розморозити продукти. Джерело: www.pexels.com

UAportal підготував три ефективних способи розморожування продуктів. Вони є універсальними та легкими у застосуванні.

Метод паперового рушника

Ефективний спосіб розморозити продукти – покласти їх на паперовий рушник. Він вбере вологу і прискорить процес розморожування. Цей метод особливо підійде для таких продуктів, як бекон, мʼясо або овочі. Просто покладіть паперовий рушник на тарілку, розкладіть продукти в один шар і залиште на кілька годин.

Читайте також: Як правильно зберігати продукти: чотири основні правила для господинь

Холодна вода

За допомогою холодної води можна швидко і безпечно розморозити продукти за короткий проміжок часу. Помістіть запечатані продукти в пакеті, що не протікає, і занурте його в миску з холодною водою. Міняйте воду кожні 30 хвилин.

Цей метод добре підходить для великих продуктів, таких як ціла курка. Важливо використовувати холодну воду, щоб забезпечити безпечну температуру продуктів під час розморожування.

Використовуйте мікрохвильову піч

Мікрохвильова піч – зручний інструмент для швидкого розморожування продуктів, особливо коли час обмежений. Використовуйте режим розморожування і обов'язково періодично перевертайте та перемішуйте їжу, щоб забезпечити рівномірне розморожування.

Цей метод ідеально підходить для невеликих продуктів, таких як заморожені ягоди або скибочки хліба, і значно економить час на кухні.

Нагадаємо, ми розповіли, як зробити холодильник із бардачка авто.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!