ukr
русский

Як швидко почистити чайні ложки зі срібла: ефективні поради

Владислав Москаленко

Як швидко почистити чайні ложки зі срібла: ефективні поради
Методи очищення срібних чайних ложок. Джерело: freepik.com

Коли йдеться про збереження блиску срібних чайних ложок, використання дбайливих і ефективних методів є дуже важливим. UAportal розповів про дієві поради, які допоможуть вам у цьому.

Полірування харчовою содою

Для чищення срібних чайних ложок можна приготувати пасту з рівних частин води й харчової соди та акуратно втерти її в потьмянілі ділянки м'якою тканиною або губкою. Потім пасту слід ретельно змити теплою водою. Цей метод ефективно видаляє потемніння і повертає срібним чайним ложкам гарний блиск без використання агресивних хімічних засобів.

Використання алюмінієвої фольги та оцту

Ще один ефективний метод очищення срібних чайних ложок – вистелити форму для випікання алюмінієвою фольгою і покласти на неї потьмянілі чайні ложки. Потім можна посипати вироби харчовою содою, а в форму налити окріп з чашкою оцту. Давши чайним ложкам полежати в цій суміші кілька хвилин, їх слід акуратно почистити м'якою ганчіркою.

Читайте також: Як швидко почистити золото в домашніх умовах: народні засоби

Лимон та сіль

Природний і делікатний метод очищення срібних чайних ложок полягає в натиранні потьмянілих частин сумішшю лимонного соку і солі. Після того, як ви натерли сумішшю ложки, важливо промити їх теплою водою і ретельно висушити, щоб повернути їм первісний блиск. Важливо використовувати м'яку тканину, щоб не подряпати поверхню столового срібла.

Зубна паста

Зубна паста може бути ефективним засобом від стійкого нальоту на срібних чайних ложках. Для цього потрібно нанести невелику кількість негелевої зубної пасти на вологу тканину й обережно відполірувати потемнілі ділянки. Обов'язково промийте теплою водою і ретельно висушіть.

Нагадаємо, часто прикраси зі срібла та деяка біжутерія починають тьмяніти і темнішати. Ми розповіли про легкий спосіб, який допоможе вирішити цю проблему.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!