ukr
русский

Як швидко відіпрати йод та зеленку з одягу: ефективні поради

Владислав Москаленко

Використання мила та води
Як позбутися плям на одязі. Джерело: Pixabay.com

UAportal з'ясував, що певні методи боротьби зі стійкими плямами можуть спростити складне завдання їх видалення, пропонуючи дієві рішення. Якщо ви зіткнулися з проблемою видалення плям від йоду та зеленки з одягу, ці практичні та ефективні поради варто взяти до уваги.

Використовуйте мило і воду

Плями від йоду та зеленки можуть бути стійкими, але використання якісного мила і теплої води може допомогти розщепити плями. Уражену ділянку потрібно обережно протерти в мильному розчині.

Також читайте: Прості способи відіпрати смолу з білого або кольорового одягу: головне дістати скипидар

Спробуйте оцет або лимонний сік

Слід нанести невелику кількість оцту або лимонного соку на пляму і залишити на кілька хвилин, а потім змити холодною водою. Для кращого результату змішайте оцет або лимонний сік з невеликою кількістю харчової соди, щоб отримати пасту, а потім нанесіть її на пляму.

Скористайтеся медичним спиртом

Невелику кількість спирту нанесіть на чисту ганчірку і обережно протріть пляму, намагаючись не терти занадто сильно і не розмазувати пляму. Бажано залишити спирт на плямі на кілька хвилин, а потім промокнути чистою ганчіркою і прополоскати.

Розчин перекису водню

Варто змішати невелику кількість перекису водню з водою і акуратно нанести на пляму, а потім ретельно прополоскати. Якщо пляма не зникає, повторіть процедуру або спробуйте використати вищу концентрацію перекису водню.

Зверніться за професійною допомогою

Якщо плями важко вивести, або якщо вони знаходяться на делікатній тканині, краще звернутися за професійною допомогою. Спеціаліст має необхідний досвід і хімічні засоби, щоб безпечно вивести плями, не завдаючи при цьому додаткової шкоди тканині.

Нагадаємо, ми вже розповідали, як правильно відіпрати комір та манжети, аби вони мали ідеальний вигляд.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!