ukr
русский
English

Як швидко відмити плиту від жиру: Ефективні поради для досягнення чистоти

Марина Грамович

Як швидко відмити плиту від жиру: Ефективні поради для досягнення чистоти
Методи видалення жиру з плити. Джерело: freepik.com

Коли справа доходить до очищення жиру з плити, ефективні та екологічно чисті рішення мають вирішальне значення для підтримання безпеки на кухні. UAportal розповів про перевірені та доступні методи, які допоможуть зберегти кухню чистою і гігієнічною.

Оцет і харчова сода

Щоб очистити плиту від жиру, можна приготувати суміш з рівних частин оцту і води в пульверизаторі. Дуже важливо рясно збризнути поверхню плити та залишити на кілька хвилин. Потім вологу поверхню слід посипати харчовою содою, приділяючи особливу увагу складним ділянкам із сильним накопиченням жиру. Важливо почистити плиту губкою або щіткою, а потім протерти її вологою ганчіркою.

Читайте також: Може призвести до пожежі: який популярний лайфхак з індукційною плитою насправді небезпечний

Лимонний сік та сіль

Натуральний розчин для чищення можна створити, змішавши лимонний сік з невеликою кількістю солі. Цю суміш можна нанести на плиту й залишити на кілька хвилин. Лимонна кислота допомагає розщеплювати жир, тоді як абразивність солі дозволяє відтерти його з поверхні. Після того, як засіб застигне, поверхню слід почистити губкою або скребком, а потім протерти вологою ганчіркою, щоб отримати чисту плиту.

Гаряча мильна вода

Простий і бюджетний спосіб очистити плиту від жиру – використовувати гарячу мильну воду. Важливо намочити губку в мильній воді та протерти брудні ділянки, повторно намочуючи губку за потреби. Потім її слід прополоскати, а плиту витерти водою.

Нагадаємо, що UAportal підготував кілька простих порад, які допоможуть швидко та ефективно очистити ванну. Знадобляться харчова сода, оцет та лимонний сік.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!