ukr
русский
Polski

Як швидко та просто позбутися іржі: 5 ефективних порад

Марина Грамович

Як швидко та просто позбутися іржі: 5 ефективних порад
Поради, які допоможуть позбутися іржі . Джерело: Pexels

Якщо ви боретеся з неприємною проблемою іржавих плям, існують методи, які допоможуть швидко і без особливих зусиль повернути поверхні колишню красу. UAportal розповів про ці засоби.

Оцет

Якщо ви хочете швидко і легко позбутися іржавих плям, використання оцту може бути корисним рішенням. Кислотність може допомогти розчинити іржу, полегшуючи її видалення з поверхонь. Замочіть іржаву річ в оцті на кілька годин або на ніч, потім потріть щіткою або губкою і ретельно промийте.

Паста з харчової соди

Ще один ефективний метод видалення іржавих плям – створення пасти з харчової соди та води. Її можна нанести безпосередньо на ділянку і залишити на кілька годин. Абразивний характер харчової соди в поєднанні з її природними очисними властивостями допоможе розщепити та видалити іржу.

Лимонний сік і сіль

Кислотність лимонного соку разом з абразивними властивостями солі здатні ефективно розщеплювати та видаляти іржу. Щоб скористатися цим методом, посипте ділянку сіллю, а потім вичавіть на неї лимонний сік. Залиште суміш на кілька годин, потім потріть і змийте.

Читайте також: Як прибрати пил, щоб він ще довго не осідав на меблях

Комерційні засоби 

Для сильно заіржавілих предметів або стійких плям найефективнішим рішенням може бути засіб для видалення іржі. Вони спеціально розроблені для розщеплення іржі, що полегшує очищення поверхонь. При використанні цих хімічних засобів обов'язково дотримуйтесь інструкцій виробника і вживайте необхідних заходів обережності, наприклад, одягайте рукавички та працюйте в добре провітрюваному приміщенні.

Профілактичні заходи

Окрім видалення наявних плям іржі, важливо вжити профілактичних заходів, щоб уникнути появи її в майбутньому. Подумайте про нанесення захисного покриття або герметика на металеві поверхні, щоб створити бар'єр проти вологи та окислення.

Нагадаємо, ми писали про ще один цікавий китайський лайфхак, який допоможе легко позбутись пилу в квартирі.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!