ukr
русский
English

Як швидко і легко вивести плями від шоколаду з одягу: ефективні поради

Марина Грамович

Боротьба з плямами від шоколаду
Виведення неприємних плям від шоколаду. Джерело: www.pexels.com

Боротьба з плямами від цукерок на одязі може викликати розчарування. UAportal підготував корисну інформацію про дієві способи, які допоможуть позбутися плям на тканині.

Діяти тут і зараз

У боротьбі з плямами від шоколаду на одязі важливо діяти швидко. Акуратно зішкребіть твердий шоколад з тканини за допомогою тупого ножа або ложки. Потім нанесіть попередньо оброблений засіб для виведення плям або рідкий пральний порошок і залиште його на кілька хвилин. Після цього виперіть тканину.

Також читайте: Прості способи відіпрати смолу з білого або кольорового одягу: головне дістати скипидар

Білий оцет

Ще один ефективний спосіб боротьби з шоколадними плямами на одязі – використання білого оцту. Залиште на кілька хвилин, а потім обережно протріть пляму чистою ганчіркою. Далі виперіть виріб, як зазвичай.

Уникайте гарячої води

Дуже важливо уникати використання гарячої води при виведенні плям від шоколаду на одязі. Оскільки це може призвести до того, що білки, які містяться в шоколаді, в'їдатимуться в тканину.

Зверніться за фаховою допомогою

Якщо пляма від шоколаду особливо стійка або якщо одяг делікатний і потребує особливого догляду, зверніться до хімчистки. Професіонали мають досвід і спеціалізовані засоби, щоб ефективно видалити навіть найстійкіші плями від шоколаду, не пошкодивши тканину.

Нагадаємо, ми вже розповідали, як правильно відіпрати комір та манжети, аби вони мали ідеальний вигляд.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!