ukr
русский
English

Як швидко та легко очистити варені яйця: Три дієві способи від досвідчених господинь

Владислав Москаленко

Як швидко та легко очистити варені яйця: Три дієві способи від досвідчених господинь
Як почистити варені яйця. Джерело: freepik.com

Варені яйця може бути складно чистити, але є кілька методів, які допоможуть зробити цей процес простішим та ефективнішим. UAportal розповів, як зробити це з мінімальними зусиллями.

Холодна вода

Після того, як яйця відварені, помістіть їх на кілька хвилин у миску з водою і льодом, щоб створити різницю температур між білком і шкаралупою, що в кінцевому підсумку полегшить чищення. Після того, як яйця охолонуть, обережно розбийте їх об тверду поверхню і зніміть шкаралупу під проточною водою, щоб очистити їх без особливих зусиль.

Читайте також: Чому яйця потрібно посипати сіллю: лайфхак від розумних бабусь

Харчова сода

Додавання чайної ложки харчової соди в киплячу воду послаблює зв'язок між яєчним білком і шкаралупою, значно спрощуючи процес чищення. Після кип'ятіння помістіть яйця на кілька хвилин у крижану миску перед чищенням, і це суттєво полегшить процес.

Оцет

Щоб розм'якшити шкаралупу і полегшити її очищення, додайте у киплячу воду перед тим, як варити яйця, краплю оцту. Шкаралупа стає більш податливою завдяки кислотності. Після кип'ятіння обережно розбийте та очистьте під проточною водою.

Хтось любить рідкий жовток, а хтось навпаки – максимально густий. Тому UAportal ділиться секретами, скільки часу готувати яйця та як.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!