ukr
русский
English

Як швидко та легко очистити ніж від іржі: дієві методи

Марина Грамович

Як швидко та легко очистити ніж від іржі: дієві методи
Методи очищення ножа від іржі. Джерело: freepik.com

Коли справа доходить до підтримки гарного стану ножів, видалення іржі має важливе значення для запобігання корозії й продовження терміну служби. UAportal розповів про ефективні рішення для розв'язання цієї проблеми.

Оцет

Оцет можна використовувати як ефективний і недорогий спосіб видалення іржі з ножа. Процес охоплює замочування ножа в місткості з оцтом на кілька годин або на ніч, а потім зчищення іржі за допомогою губки. Згодом ніж слід ретельно промити й повністю висушити, щоб запобігти подальшому іржавінню.

Читайте також: Чому ніколи не можна дарувати ножі у подарунок

Використання харчової соди

Паста з харчової соди й води – ще один ефективний метод видалення іржі з ножа. Нанесіть пасту на іржаві ділянки та залиште на кілька годин, а потім почистьте їх вологою ганчіркою або губкою. На останньому етапі необхідно промити ніж і ретельно висушити його, щоб запобігти утворенню нової іржі.

Лимонний сік і сіль

Суміш лимонного соку і солі може допомогти позбутися іржі з ножа. Рекомендується нанести суміш на проблемні ділянки й залишити на кілька годин. Потім іржу слід зчистити губкою або щіткою, після чого ретельно промити й висушити ніж.

Нагадаємо, ми вже писали, як доглядати за ножами.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!