ukr
русский
English
Polski

Як швидко та ефективно видалити плями поту з одягу: ефективні методи

Марина Грамович

Як швидко та ефективно видалити плями поту з одягу: ефективні методи
Способи виведення плям від поту з одягу. Джерело: freepik.com

Виведення плям від поту з одягу може бути складним завданням, але існує кілька ефективних методів для досягнення цієї мети. Від використання звичайних побутових засобів до спеціалізованих продуктів – UAportal розповів, як зберегти свій одяг свіжим і чистим.

Оцет

Один з ефективних способів швидкого видалення плям поту з одягу – використання білого оцту. Приготуйте суміш з рівних частин оцту та води й нанесіть розчин безпосередньо на забруднену ділянку. Залиште на 10-15 хвилин, потім прополощіть холодною водою і виперіть, як зазвичай.

Харчова сода

Ще одна чудова порада для видалення плям поту з одягу – це використання харчової соди. Можна приготувати пасту, змішавши рівні частини соди й води, а потім нанести її безпосередньо на забруднену ділянку. Після того, як ви обережно втрете пасту в тканину, її слід залишити на 30 хвилин, а потім випрати у звичайному режимі.

Читайте також: П'ять порад, як ефективно вивести жирні плями з одягу

Лимонний сік

Для видалення плям від поту можна використовувати лимонний сік, який є природним і ефективним засобом. Свіжий сік можна вичавити безпосередньо на забруднену ділянку, потім обережно втерти й залишити на 10-15 хвилин. Кислотні властивості допоможуть вивести плями й залишити одяг чистим. Після обробки важливо випрати одяг відповідно до інструкцій на етикетці.

Перекис водню

Перекис водню – ще один ефективний спосіб виведення плям від поту з одягу. Змішавши рівні частини перекису і води, ви отримаєте розчин, який потрібно нанести на забруднену ділянку. Залиште його на 30 хвилин та виперіть виріб, як зазвичай.

Нагадаємо, ми вже розповідали, як правильно відіпрати комір та манжети, аби вони мали ідеальний вигляд.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!