ukr
русский
English

Як боротися зі втомою: дієві способи

Марина Грамович

Як боротися зі втомою: дієві способи
Стратегії боротьби зі втомою. Джерело: freepik.com

Відчуття втоми є спільною проблемою для багатьох людей. У цій статті UAportal надав цінну інформацію про практичні поради та зміни способу життя, які допоможуть природним чином боротися з цією проблемою і відчувати себе більш енергійним.

Пийте багато води

Залишатися гідратованим дуже важливо для боротьби зі втомою. Потрібно намагатися випивати щонайменше вісім склянок води щодня, а якщо ви фізично активні або живете в спекотному кліматі – більше. Також важливо обмежити споживання напоїв, що зневоднюють організм, таких як алкоголь і кофеїн.

Робіть короткі перерви та рухайтеся

Занадто довге сидіння або стояння в одному положенні може призвести до м'язової втоми та розумового виснаження. Необхідно робити короткі, часті перерви, щоб походити, потягнутися або просто змінити положення. Рух тіла посилює кровообіг і може підвищити рівень енергії. Навіть кілька хвилин легких фізичних вправ або розтяжки можуть суттєво вплинути на боротьбу з втомою і допомогти відчути себе більш бадьорим.

Читайте також: Правило 5 хвилин: Як встигати набагато більше і бути продуктивнішим

Якісний сон

Достатня кількість спокійного сну має вирішальне значення для боротьби з втомою. Слід прагнути до 7-8 годин сну щоночі. Важливо створити комфортне середовище, яке сприяє розслабленню, і забезпечити постійний режим.

Визначте пріоритети в харчуванні

Збалансоване харчування, багате на вітаміни, мінерали та поживні речовини, є важливим для боротьби зі втомою. Слід споживати багато фруктів, овочів, цільного зерна, нежирних білків і корисних жирів. Слід уникати пропусків прийомів їжі й прагнути до регулярного, збалансованого харчування та перекусів протягом дня.

Нагадаємо, ми вже писали, як легко та швидко розкрити свій потенціал.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!