ukr
русский

Як боротися з пліснявою: 3 ефективні лайфхаки для усунення грибка

Владислав Москаленко

Як боротися з пліснявою: 3 ефективні лайфхаки для усунення грибка
Як боротися з пліснявою. Джерело: Pexels

Присутність плісняви в наших оселях порушує комфорт і затишок. Грибок часто є винуватцем алергії, респіраторних захворювань та погіршення загального стану здоров'я. Однак не хвилюйтеся, адже UAportal підготував три лайфхаки, які допоможуть попрощатися з пліснявою.

Усуньте причину

Почніть з вирішення основної проблеми, якою зазвичай є висока вологість у приміщенні. Перш ніж приступати до будь-яких заходів з усунення проблеми, переконайтеся, що джерело надмірної вологи усунуто.

Читайте також: Пліснява навколо вікон та на стелі миттєво зникне завдяки копійчаному засобу, який можна зробити самостійно

Це може включати в себе герметизацію тріщин, ізоляцію вразливих ділянок і перевірку належної вентиляції. Усунувши причину, ви запобігаєте появі цвілі в майбутньому.

Підготовка до обробки

Перш ніж обробляти уражену ділянку, зробіть необхідні підготовчі кроки. Почніть з обережного видалення верхнього шару ураженої поверхні за допомогою наждачного паперу або грубої щітки. Це допоможе усунути цвіль і забезпечить гладку основу для подальшої обробки.

Потім нанесіть на очищену поверхню спеціалізовані протигрибкові розчини з дезінфікуючими властивостями. Цей крок знищує залишки цвілі, запобігаючи її появі. Майте на увазі, що косметичний ремонт слід відкласти на місяць, оскільки може знадобитися додатковий етап обробки.

Регулярна дезінфекція

Важливо розуміти, що спори грибків постійно проникають у наші домівки. Отже, регулярне прибирання з використанням ефективних дезінфікуючих засобів набуває першорядного значення. Зробіть дезінфекцію частиною свого прибирання, щоб зменшити ризик повторного виникнення цвілі.

Нагадаємо, що духова шафа, мабуть, один із найважчих побутових приладів для чищення. Сліди бруду, жиру і залишки їжі накопичуються після кожного приготування і забивають її стінки. На щастя, є простий спосіб видалити їх без зусиль.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!