ukr
русский
English

Як безпечно очистити екран телевізора: правила догляду

Владислав Москаленко

Як протерти екран телевізора
Поради для очищення екрану телевізора. Джерело: freepik

Очищення екрана телевізора може бути складним завданням, зважаючи на його делікатну природу та вразливість до пошкоджень звичайними засобами для чищення. Дуже важливо дотримуватися правильних методів очищення, щоб запобігти появі подряпин. UAportal розглянув основні правила чищення та надав рекомендації щодо найкращих підходів для підтримки бездоганного вигляду телевізійного екрана.

Основні правила

Перш за все, перед тим, як приступити до чищення екрана телевізора, не забудьте вимкнути пристрій з розетки, щоб забезпечити власну безпеку. Вмикайте його лише тоді, коли екран повністю висохне. Крім того, уникайте надмірного тиску під час чищення, оскільки це може призвести до пошкодження внутрішніх компонентів, що потребують професійного ремонту або навіть заміни.

Чим витирати екран

Щоб ефективно очистити екран телевізора, використовуйте м'яку тканину без абразивів і щіток. Можна використовувати ватний тампон для протирання швів між корпусом і екраном. Ніколи не наносьте рідину безпосередньо на екран. Замість цього злегка змочіть тканину або ганчірку миючим розчином, а потім обережно протріть нею екран.

Найкращі засоби для чищення

Зручним вибором є спеціалізовані серветки для екранів, які можна знайти в магазинах побутової техніки, супермаркетах та інтернет-магазинах.

Читайте також: Чого очікувати від майбутнього iPad mini 7

Іншою альтернативою є використання спеціалізованих миючих рідин або піни, які можна наносити на м'яку тканину з мікрофібри або ганчірку для очищення екрана. Багато з цих засобів доступні у вигляді комплексних наборів, які включають всі необхідні інструменти.

Чим не можна протирати екран

Завжди перевіряйте, щоб обраний засіб для чищення був спеціально розроблений для чищення телевізійних екранів, про що має бути чітко зазначено на упаковці. Не використовуйте спиртовмісні засоби, засоби для миття вікон або посуду, ацетон або порошкоподібні речовини, включаючи харчову соду, оскільки вони можуть завдати незворотної шкоди екрана.

Нарешті, не слід використовувати туалетний папір, паперові рушники, серветки, старі газети або навіть звичайні вологі серветки для чищення екрана телевізора. Ці матеріали, як правило, занадто абразивні або можуть залишати ворсинки та волокна на екрані. Так само слід повністю уникати саморобних засобів і засобів для догляду за склом автомобіля.

Нагадаємо, ми розповідали, як покращити продуктивність комп'ютера зі слабкими процесорами та невеликим обсягом оперативної пам'яті.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!