ukr
русский

Як безпечно переносити важкі предмети: Корисні поради

Марина Грамович

Найкращі способи безпечного підйому важких предметів
Методи, які допоможуть безпечно підіймати важкі речі. Джерело: pexels

UAportal розповів про декілька порад, як переносити важкі речі. Дізнайтеся про методи, які можуть допомогти з цією нелегкою задачею.

Правильна техніка підйому

Під час підйому важких предметів дуже важливо дотримуватися правильної техніки, щоб уникнути травм. Зокрема, людина повинна згинати ноги в колінах і тримати спину прямо. Також важливо використовувати силу ніг, а не спини, щоб підняти предмет.

Використовуйте допоміжні засоби

Якщо важкі речі занадто складно підняти самостійно, використання допоміжних засобів, таких як візок, буде дуже корисним для зниження ризику травмування. Завжди оцінюйте вагу і визначайте, чи потрібен підйомник. Також пам'ятайте, що фіксація вантажу під час транспортування не менш важлива, ніж використання підйомних пристроїв.

Читайте також: Правило 5 хвилин: Як встигати набагато більше і бути продуктивнішим

Допомога інших

Надзвичайно важкі предмети найкраще піднімати з допомогою інших людей. Пошук напарника або команди для спільного підйому вантажу зменшує навантаження на кожну окрему людину. Ефективна комунікація та координація з членами команди мають вирішальне значення для безпечного та успішного підйому вантажу.

Знайте свої межі

Розуміння власної сили та можливостей під час підняття речей є дуже важливим. Якщо відчуваєте, що об'єкт занадто важкий, щоб безпечно підняти його самотужки, краще утриматися від спроб підняти його. Краще звернутися по допомогу або знайти альтернативні рішення, щоб уникнути потенційних травм.

Нагадаємо, ми вже писали, як легко та швидко розкрити свій потенціал.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!