ukr
русский
English

Йога чи пілатес: як обрати вдале хобі

Марина Грамович

Йога чи пілатес: як обрати вдале хобі
Порівняння йоги та пілатесу. Джерело: Pexels

Порівняння вартості, інтенсивності та переваг йоги та пілатесу дає цінну інформацію для людей, які шукають найбільш слушну фітнес-програму для себе. Важливо визначити специфічні особливості та міркування, які відрізняють ці два заняття. UAportal розповідає подробиці про йогу та пілатес. 

Вартість

І йога, і пілатес можуть бути економічно вигідними варіантами фітнесу. Заняття йогою можуть варіюватися від безкоштовних групових занять до дорогих приватних сесій, в той час як заняття пілатесом, як правило, відносяться до середнього і дорогого цінового діапазону.

Однак ними можна займатися, не виходячи з дому за допомогою онлайн-відео або додатків, що може значно знизити вартість занять. Важливо враховувати фінансові наслідки для обох практик, приймаючи рішення про те, яку фітнес-програму обрати.

Переваги

У той час як йога фокусується на гнучкості, розслабленні та знятті стресу, пілатес акцентує увагу на силі, поставі та тонусі м'язів. Слід ретельно зважити переваги кожної практики, щоб визначити, яка з них найкраще відповідає цілям.

Читайте також: Названо 5 головних лайфхаків для швидкого схуднення

Обладнання

З точки зору екіпіровки, йога вимагає мінімального спорядження, яке часто складається з килимка для йоги та зручного одягу. З іншого боку, пілатес може використовувати різні реквізити та спеціалізовані тренажери, такі як реформери, стільці та резинові стрічки.

Інтенсивність

Деякі форми йоги зосереджені на повільних, цілеспрямованих рухах і розслабленні, в той час як пілатес часто включає більш динамічні, складні рухи. Людям, які шукають заспокійливі вправи, більше підійде йога, тоді як тим, хто прагне більш енергійних тренувань, може більше підійти пілатес.

Нагадаємо, фітнес-тренерка розповіла про інвентар, який необхідно придбати для домашніх тренувань.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!