ukr
русский

Виправлення прикусу за допомогою брекетів та елайнерів: що краще

Владислав Москаленко

Розуміння ключових моментів
Різниця між брекетами та елайнерами. Джерело: www.pexels.com

Коли справа доходить до вибору ортодонтичного лікування виникає багато складнощів. UAportal порівняв відмінності між брекетами та елайнерами.

Вартість

Брекети, як правило, мають вищу початкову вартість, але оскільки вони незнімні й не потребують заміни, вони можуть бути економічно вигіднішими в довгостроковій перспективі. З іншого боку, елайнери можуть коштувати дорожче на початковому етапі, але можуть бути зручнішими.

Читайте також: Як дбайливо відбілити зуби в домашніх умовах: прості та ефективні способи

Ефективність і час

Брекет-системи відомі тим, що здатні розв'язувати складніші випадки вирівнювання і часто дають більш передбачувані результати. Однак елайнери, як правило, є швидшим варіантом лікування, і вони можуть бути непомітнішими і зручнішими в носінні протягом усього періоду лікування.

Обслуговування та догляд

З брекетами пацієнти мають більш тривалу процедуру гігієни порожнини рота. З іншого боку, елайнери вимагають постійного носіння і зняття для прийому їжі та пиття, а також регулярного чищення самих кап.

Естетика і видимість

З погляду естетики і видимості, елайнери зазвичай мають перевагу через їхню прозорість і непомітність. Брекет-системи більш помітні і можуть впливати на зовнішній вигляд.

Потенційні побічні ефекти

У випадку з брекетами існує ризик виникнення виразок у роті та дискомфорту. З іншого боку, елайнери можуть спричинити незначні зміни у вимові та відчуття тиску або стиснення під час переходу на нові капи. 

Нагадаємо, сучасна стоматологія може зробити справжню голлівудську посмішку. Ми зібрали для вас корисну інформацію щодо відбілювання зубів, переваги та недоліки цієї процедури.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!