ukr
русский
Polski

Інвестиції в криптовалюту чи акції: як отримати більше грошей

Марина Грамович

Порівняння акцій і криптовалюти
Куди краще інвестувати. Джерело: UAportal

У цій статті UAportal розгляне питання інвестування в акції та криптовалюту. Коли справа доходить до вибору між фінансовими активами, існують ключові фактори, які інвестори повинні враховувати.

Волатильність

Інвестиції в акції та криптовалюту мають різний рівень волатильності. Хоча обидва типи інвестицій можуть зазнавати цінових коливань, проте криптовалюта, як правило, більш волатильна. Волатильність криптовалют може призвести до більшого потенційного прибутку, але також і до підвищених ризиків.

Ліквідність

Інвестиції в акції, як правило, пропонують вищу ліквідність порівняно з інвестиціями в криптовалюту. Акції, що котируються на великих біржах, зазвичай мають високі обсяги торгів, що полегшує купівлю та продаж акцій. Однак ліквідність криптовалют може варіюватися залежно від конкретного цифрового активу та обсягу торгів ним.

Читайте також: Народні вірування та забобони для залучення грошей

Регуляторне середовище

Акції підлягають чітко встановленим правилам і вимогам до розкриття інформації, що забезпечує інвесторам прозорість і захист. На відміну від них, регуляторне середовище для криптовалют все ще розвивається і може відрізнятися в різних юрисдикціях. Відсутність чітких правил на крипторинку може зробити його більш вразливим до потенційного шахрайства або афер.

Фактори, що впливають на вартість

На ціни акцій впливає цілий ряд факторів, таких як результати діяльності компанії, галузеві тенденції та економічні умови. Для порівняння, на вартість криптовалют можуть впливати такі фактори, як ринкові настрої, технологічні розробки та регуляторні рішення. Розуміння цих різних факторів є важливим при оцінці потенційних інвестиційних можливостей.

Нагадаємо, ми розповідали, що деякі предмети можуть притягувати удачу та благополуччя.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!