ukr
русский
English

Інтеграція штучного інтелекту в Google Lens: Що відомо

Владислав Москаленко

Інтеграція штучного інтелекту в Google Lens: Що відомо
Штучний інтелект в Google Lens. Джерело: gagadget.com

Компанія Google представила розширені можливості візуального пошуку у своєму додатку Google Lens. Він тепер містить використання штучного інтелекту для отримання відповідей, подробиці розповідає UAportal.

Що нового

Користувачі можуть навести камеру на об'єкт, що їх цікавить, поставити запитання про нього і отримати детальну відповідь, згенеровану нейронною мережею на основі даних з Інтернету. Ця функція є значним покращенням у порівнянні з попередніми версіями Lens, які переважно показували зображення, схожі на об'єкт, про який йде мова.

Читайте також: Вражаюча якість звуку та технологія Dolby Atmos: Що відомо про новинку OnePlus Buds 3

Наприклад, спрямувавши камеру на кімнатну рослину і запитавши: "Як часто її поливати?", користувачі отримають конкретні рекомендації щодо догляду за цим видом рослин. Це персоналізоване керівництво пропонує практичну інформацію, а не просто візуальну.

Звідки інформація

Lens покладається на сукупність даних з різних онлайн-джерел, включаючи веб-сайти, магазини та відео. Цим він відрізняється від іншого експериментального сервісу під назвою Google's Search Generative Experience, де відповіді на запити генерують нейронні мережі.

Крім того, нові інтегровані функції сумісні з жестом Circle to Search, що дозволяє користувачам вибирати об'єкт або область на зображенні. Оновлена функція Lens вже доступна в США для платформ iOS та Android і підтримує англомовні запити.

Нагадаємо, ми писали про те, що акумулятор телефону може швидко розряджатися через одну поширену помилку, яку допускають користувачі. Це призводить до зношування компонентів вашого гаджета.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!