ukr
русский

Ідеальні сторожові, проте вперті собаки: особливості породи чау-чау

Марина Грамович

Ідеальні сторожові, проте вперті собаки: особливості породи чау-чау
Переваги та недоліки чау-чау. Джерело: Pexels

UAportal розповів, що чау-чау володіють унікальним набором якостей, які роблять їх одночасно бажаними і складними домашніми улюбленцями. Незважаючи на те, що вони є чудовими сторожовими собаками і потребують мінімального догляду, вони можуть бути дуже впертими і потенційно агресивними.

Плюси

Відмінні охоронці. Захисна природа чау-чау робить їх чудовими охоронцями для дому та власності. 

Не потребують особливого догляду. Незважаючи на густу шерсть, чау-чау потребують мінімального догляду порівняно з іншими довгошерстими породами. Їх розкішна шерсть майже не линяє, що робить їх гарним вибором для власників, які бажають менш вимогливого догляду.

Читайте також: Вчені назвали породи собак, які не зможуть вижити, якщо на Землі зникнуть люди

Незалежний характер. Чау-чау відомі своїм незалежним характером, що може сподобатись власникам, які віддають перевагу більш самодостатнім собакам. 

Мінуси

Вперті та складні в дресуванні. Незалежний характер чау-чау може зробити їх досить впертими і складними для дресування. Послідовні і терплячі методи необхідні, щоб впоратися з ними.

Висока потреба в грумінгу під час сезону линьки. Хоча в цілому чау-чау потребують менше догляду, у період линьки у них підвищена необхідність в грумінгу. Їх густа шерсть вимагає особливої уваги в цей час, щоб запобігти утворенню ковтунів.

Потенційна агресія до незнайомців. Рання соціалізація має важливе значення для запобігання потенційної відстороненості та агресії до незнайомців. Захисні інстинкти чау-чау можуть проявлятися негативно, якщо ними не керувати належним чином.

Нагадаємо, експерти Американського хімічного товариства пояснили, чому собакам не можна їсти шоколад.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!