ukr
русский

Ідеальні для всіх пор року: що варто знати при покупці лляної ковдри

Владислав Москаленко

Ідеальні для всіх пор року: що варто знати при покупці лляної ковдри
Переваги та недоліки лляної ковдри. Джерело: Pexels

UAportal розповів, що лляні ковдри мають низку привабливих якостей, але вони також мають кілька недоліків. Дізнайтеся, що потрібно знати, щоб зробити вдалу покупку.

Плюси

Легка тканина. Лляні ковдри виготовляються з натуральних лляних волокон, тому вони добре пропускають повітря та ідеально підходять для використання в усі пори року. Це забезпечує комфортне використання, не викликаючи перегріву або дискомфорту.

Міцність і довговічність. Лляні ковдри відомі своєю винятковою довговічністю. При належному догляді вони можуть прослужити довгі роки. Це робить їх чудовою покупкою і зменшує потребу в частій заміні.

Читайте також: Припиніть прати постіль за 60-90 градусів: експерти назвали оптимальну температуру води

Легкий догляд. Льон має низькі вимоги до догляду. Його можна легко прати та сушити, а його м'якість і текстура покращуються з кожним пранням, що робить його зручним варіантом для регулярного використання.

Мінуси

Схильність до утворення зморшок. Одним з недоліків лляних ковдр є те, що вони легко мнуться. Це може не сподобатися деяким користувачам, які надають перевагу більш охайному вигляду.

Жорсткість. Лляна тканина відома своєю жорсткістю, що може відштовхувати деяких користувачів. Однак при багаторазовому використанні та пранні тканина з часом пом'якшується.

Чутливість до вологи. Лляні ковдри можуть бути чутливими до вологи та можуть втрачати форму, якщо вони піддаються впливу надмірної вологості. 

Нагадаємо, ми розповіли, як швидко висушити мокрий одяг.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал !