ukr
русский

Господарське мило: 5 нетрадиційних способів використати його в побуті

Марина Грамович

Господарське мило: 5 нетрадиційних способів використати його в побуті
Способи використання господарського мила. Джерело: Pexels

У світі, наповненому безліччю хімічних засобів, господарське мило залишається безцінним помічником для будь-якої вибагливої господині. Хоча може здатися, що його затьмарюють сучасні альтернативи, мило все ще може приносити багато користі. UAportal підготував п'ять несподіваних способів застосування господарського мила.

1. Антибактеріальний засіб для миття підлоги

Змішайте натерте мило з водою, щоб створити дієвий антибактеріальний розчин для миття підлоги. Ця суміш, що не залишає слідів, особливо ідеальна для домогосподарств з маленькими дітьми.

2. Очищувач для сантехніки

Попрощайтеся зі стійкими плямами та розводами на сантехніці. Змішайте натерте мило з водою і додайте трохи харчової соди для додаткового очищення. Нанесіть суміш на поверхні сантехніки, м'яко потріть, а потім ретельно промийте для кращого результату.

Читайте також: Як прибрати пил, щоб він ще довго не осідав на меблях

3. Дезінфікуючий засіб

Використовуйте дезінфікуючі властивості мила, занурюючи предмети, що потребують санітарної обробки, у мильний розчин. Залиште предмети на кілька годин, щоб забезпечити ефективний результат.

4. Домашній засіб для миття посуду

Зробіть дієвий засіб для миття посуду, розчинивши натерте мило у воді до утворення густого розчину. Цей потужний засіб без зусиль впорається з жиром і брудом, залишивши ваш посуд блискуче чистим.

5. Винищувач цвілі

Боріться з пліснявою за допомогою мила. Нанесіть мило на губку та інтенсивно обробіть уражені пліснявою ділянки. Протигрибкові властивості господарського мила швидко знищують плісняву, зберігаючи чистоту вашої оселі.

Нагадаємо, ми писали про ще один цікавий китайський лайфхак, який допоможе легко позбутись пилу в квартирі.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!