ukr
русский
Polski

Голуб прилетів на підвіконня: яку звістку може принести птах

Марина Грамович

Голуб прилетів на підвіконня: яку звістку може принести птах
Народні прикмети пов'язані з голубами. Джерело: Pexels

Зустрічі з голубами в парках і на подвір'ях – не рідкість у нашому повсякденному житті. UAportal розповів, що коли ці птахи підлітають ближче до наших осель і сідають на наші вікна чи балкони, це може мати різне тлумачення.

Коли голуб прилітає і сідає на підвіконня, це часто асоціюється з добрими новинами. Присутність цього птаха може принести в життя радість і позитив. Крім того, якщо голуб залишає за собою слід, вважається, що це символізує потенційний прибуток або фінансові надходження.

Голубине воркування має своє власне значення. Для людей, які шукають спілкування або відновлення колишніх зв'язків, це може сигналізувати про щасливу зустріч або повернення старих стосунків. У деяких культурах рішення голуба звити гніздо на балконі вважається ознакою того, що хтось із членів сім'ї незабаром може зв'язати себе узами шлюбу.

Коли голуб несподівано влітає у відчинене вікно, це традиційно вважається ознакою швидких гостей. На додаток, якщо цей приліт супроводжують кілька голубів, це говорить про те, що майбутня зустріч або подія буде святковою і галасливою, наповненою веселощами.

Читайте також: Скільки троянд має бути в букеті, та кому слід дарувати різну кількість квітів

Поведінка голуба на підвіконні також має важливе значення. Якщо він затримується надовго, ретельно ходячи туди-сюди, існує повір'я, що незабаром у житті людини з'являться впливові друзі або знайомі, які принесуть нові можливості та позитивні результати. З іншого боку, якщо голуб часто махає крилами сидячи, це вважається символом швидкого виконання бажань.

Однак не всі прикмети, пов'язані з голубами, є позитивними. Випадки, коли кілька птахів конфліктують на підвіконні, тлумачаться як потенційні домашні суперечки в родині. Якщо після сварки голуби воркують і відлітають разом, це означає швидке вирішення конфлікту. І навпаки, якщо вони розлучаються і розлітаються в різні боки, це говорить про те, що стосунки можуть бути напруженими або може знадобитися тривалий період примирення.

Наполегливий стукіт голуба у вікно може мати негативний підтекст, вказуючи на можливу хворобу члена сім'ї або негативний інцидент, що наближається. Щобільше, якщо птах рішуче відмовляється залишати вікно, це вважається попередженням про неприємності, що насуваються, з якими можна зіткнутися найближчим часом.

Нагадаємо, що заборони та забобони в Україні відіграли значну роль у формуванні культурної самобутності країни. Тому UAportal розповідає про найбільш поширені забобони та заборони, які існують в українському побуті та сімейному житті.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!