ukr
русский

Гідрофільна олія проти міцелярної води: чим краще знімати макіяж

Владислав Москаленко

Міцелярна вода чи гідрофільна олія, який засіб універсальніший
Порівняння гідрофільної олії та міцелярної води. Джерело: uaportal.com

Вибираючи між гідрофільною олією та міцелярною водою, необхідно зробити це правильно, адже йдеться про догляд за шкірою. UAportal порівняв основні фактори цих засобів, які слід враховувати при виборі.

Зняття макіяжу

Порівнюючи гідрофільну олію та міцелярну воду, перше на що слід звернути увагу, є ефективність зняття макіяжу. Олія чудово розщеплює макіяж на олійній основі, тоді як міцелярка краще видаляє забруднення.

Зволоження

Гідрофільна олія є ефективнішим засобом, ніж міцелярна вода. Масляна природа допомагає утримувати вологу, що робить їх найкращим вибором для людей із сухою або зневодненою шкірою.

У той же час міцелярна вода є легшим варіантом. Тому може бути більш підходящим для людей з жирним або комбінованим типом шкіри.

Читайте також: Як замаскувати шрами за допомогою макіяжу: поради від візажистів

Зручність у застосуванні

Гідрофільні олії зазвичай вимагають трохи більше зусиль при очищенні, оскільки їх потрібно наносити на шкіру масажними рухами та попередньо перемішавши з водою. Міцелярна вода забезпечує швидке та зручне очищення. Це підходить для людей, які постійно перебувають у русі або ведуть активний спосіб життя.

Індивідуальні особливості

Що стосується впливу на чутливість шкіри, то міцелярна вода, як правило, є більш м'якою, і її часто рекомендують людям із вразливою або схильною до реакцій шкірою. Гідрофільні олії можуть містити більш високу концентрацію інгредієнтів, що може призвести до подразнення.

Вартість

Зрештою, важливими факторами є вартість та доступність. У той час як гідрофільні олії можуть бути більш дорогими та менш доступними, міцелярна вода часто є більш бюджетним варіантом.

Нагадаємо, ми вже писали, як підготувати обличчя до макіяжу.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал !