ukr
русский

Гель чи порошок: чим краще та ефективніше прати речі

Марина Грамович

Порошок чи гель для прання
Порошок чи гель для прання. Джерело: pixabay.com

Багато людей ніяк не можуть визначитися, чим краще прати одяг: порошком чи гелем. UAportal розповів, що ж між ними спільного, а що відмінного.

Концентрація очисних компонентів

Порівнюючи пральний порошок і гель, одним із важливих параметрів, на який слід звернути увагу, є концентрація очисних компонентів. Порошок, як правило, має більшу кількість, що робить його більш ефективним у видаленні стійких плям і бруду з одягу. Гель чудово підходить для делікатних тканин, забезпечуючи обережне прання.

Аромат

Як пральний порошок, так і гель мають велику палітру запахів на вибір. Однак гель для прання має набагато стійкіший аромат, який залишається на одязі протягом декількох днів, на відміну від порошку.

Читайте також: Знадобиться лише два інгредієнти: як приготувати ефективний та бюджетний засіб для прання

Вплив на навколишнє середовище

Якщо розглядати вплив на навколишнє середовище, гель для прання часто виявляється екологічнішим. Упаковку для нього часто виготовляють з переробленого пластику. Крім того, існує багато екологічно чистих та безпечних за складом гелів для прання.

Економність

Ще один параметр для порівняння – економність. Пральний порошок може бути більш бюджетним і доступнішим для багатьох. Проте гель для прання потребує меншої кількості на одне завантаження завдяки своїй формулі.

Гіпоалергенність

Для людей з чутливою шкірою кращим вибором буде використання гелю для прання. Він часто є гіпоалергенним і не містить агресивних хімічних речовин, що робить його повністю безпечним.

Нагадаємо, ми вже писали, скільки прального порошку потрібно сипати в пральну машинку.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!