ukr
русский

Газові та електричні духовки: яку обрати та чому

Владислав Москаленко

Розглянемо ключові фактори
Порівняння газових та електричних духових шаф. Джерело: www.pexels.com

Оцінюючи газові та електричні духові шафи, важливо враховувати різні фактори. UAportal порівняв два прилади, аби ви могли зробити простіший вибір.

Енергоефективність

Порівнюючи газові та електричні духові шафи з погляду енергоефективності, важливо зазначити, що електричні, як правило, більш економні, ніж газові. Це пов'язано з ефективністю електричних духовок у перетворенні енергії в тепло і швидшим процесом нагрівання.

Читайте також: Одна маленька хитрість допоможе очистити духовку від жиру без зусиль

Вартість

З погляду витрат, газові печі, як правило, більш економічно вигідні в експлуатації, ніж електричні, що значною мірою пов'язано з нижчою вартістю природного газу порівняно з електроенергією. Крім того, нижчі початкові витрати на газові печі роблять їх більш бюджетним варіантом.

Приготування їжі

Що стосується якості приготування їжі, то електричні духові шафи зазвичай забезпечують більш рівномірний розподіл тепла, що призводить до передбачуваного результату приготування. Здатність цих духовок забезпечувати рівномірний і стабільний нагрів робить їх кращим вибором. І навпаки, газові можуть забезпечити кращий контроль вологості в робочій камері, що є перевагою для певних продуктів.

Встановлення та обслуговування

Що стосується встановлення та обслуговування, то електричні духові шафи, як правило, легше встановлювати, ніж газові духові шафи. Другі вимагають встановлення газової лінії, що додає складності та може вимагати професійної допомоги. Крім того, газові печі можуть потребувати більш регулярного технічного обслуговування для забезпечення безпечної та ефективної роботи.

Нагадаємо, що експерти з ремонту побутової техніки застерігають: якщо вчасно не чистити та не мити витяжку, вона може зламатися, або почати працювати у половину своїх можливостей. 

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!