ukr
русский
Polski

Епічні битви та напружені історії: бойовики, які варто подивитися

Марина Грамович

Найкращі бойовики 2001-2005 років
Добірка бойовиків. Джерело: Скрін з офіційного трейлера

UAportal підготував добірку з п'яти найкращих екшен-фільмів. Ці фільми зачаровували глядачів напруженим екшеном, незабутніми персонажами та захоплюючими сюжетними лініями.

"Бетмен: Початок"

Рейтинг IMDb: 8.2/10

Жанр: Бойовик, пригодницький

Країна виробництва: США, Великобританія

Тривалість: 140 хвилин

Головний продюсер: Крістофер Нолан

"Бетмен: Початок" – це захоплива подорож у темний і складний світ Бетмена, що розповідає про походження культового супергероя. Фільм показує, як Брюс Вейн перетворюється на Бетмена, як він долає свої страхи, бореться з несправедливістю і стає символом надії для Готем-Сіті.

"Кінг Конг"

Рейтинг IMDb: 7.2/10

Жанр: Пригоди, драма, фентезі

Країна виробництва: США, Нова Зеландія

Тривалість: 187 хвилин

Головний продюсер: Пітер Джексон

Дія фільму розгортається за часів Великої депресії, коли режисер набирає знімальну групу для подорожі на містичний острів, де вони зустрічаються з легендарною істотою. Коли вони захоплюють Конга і привозять його назад до Нью-Йорка, це призводить до трагічних наслідків.

Читайте також: Від супергеройського до постапокаліптичного світів: фільми-бойовики, що стали культовими

"Граф Монте-Крісто"

Рейтинг IMDb: 7.8/10

Жанр: Бойовик, пригоди, драма

Країна виробництва: США, Ірландія, Великобританія

Тривалість: 131 хвилина

Головний продюсер: Роджер Бірнбаум

"Граф Монте-Крісто" – захоплююча екранізація класичного роману Олександра Дюма, де після зради свого близького друга Едмон Дантес, невинний моряк, потрапляє до в'язниці, де його ув'язнюють на довгі роки. Сповнений жаги помсти, Дантес тікає, знаходить захований скарб і перетворюється на графа Монте-Крісто. Шукаючи відплати тим, хто його скривдив, він опиняється в полоні кохання, зради та спокути.

"Листковий пиріг"

Рейтинг IMDb: 7.3/10

Жанр: Кримінал, драма, трилер

Країна виробництва: Великобританія

Тривалість: 105 хвилин

Головний продюсер: Метью Вон

"Листковий пиріг" розповідає про безіменного британського наркоторговця, який планує завершити свою злочинну діяльність після останньої справи. Блукаючи підступним злочинним світом лондонської наркоторгівлі, він стикається з різними труднощами, обманом і таємничим зникненням вантажу.

"Співучасник"

Рейтинг IMDb: 7.5/10

Жанр: Кримінал, драма, трилер

Країна виробництва: США

Тривалість: 120 хвилин

Головний продюсер: Майкл Манн

"Співучасник" – це напружений і напружений трилер, дія якого розгортається в Лос-Анджелесі. Фільм розповідає про Макса, водія таксі, який мимоволі стає заручником і водієм найманого вбивці на ім'я Вінсент, що виконує смертельну місію. Вночі Макс опиняється на межі своїх можливостей, стикаючись із власними страхами та роблячи вибір, який визначить його долю.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про екшн-фільми, які покорили глядачів по всьому світу. Зокрема, ці фільми поклали шлях у майбутнє цього жанру.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал !