ukr
русский
English

Електроковдра чи електропростирадло: що краще обрати взимку

Марина Грамович

Електроковдри чи електропростирадла
Різниця між електроковдрою та електропростирадлом . Джерело: www.pexels.com

Коли справа доходить до пошуку способів зігрітися взимку, варто знати про різницю між електроковдрою та електропростирадлом. UAportal підготував детальне порівняння.

Тепло

Електричні ковдри зазвичай забезпечують більше тепла, оскільки покривають все тіло, в той час як електричні простирадла в першу чергу зігрівають ліжко.

Зручність

Електричні ковдри часто мають регульовані температурні налаштування і подвійне управління, що дозволяє створити персоналізований комфорт. З іншого боку, електричні простирадла можуть мати обмежену кількість температурних режимів і не мати індивідуальних елементів керування.

Простота чищення

З точки зору простоти чищення, електричні простирадла мають перевагу, оскільки їх можна легко зняти і випрати в пральній машині. З іншого боку, електричні ковдри можуть вимагати особливого догляду.

Універсальність

З точки зору універсальності електричні ковдри можна використовувати на різних предметах меблів, включаючи стільці та дивани, слугуючи декільком цілям. Електричні простирадла в основному призначені для використання на ліжках.

Енергоефективність

Що стосується енергоефективності, то електричні ковдри, як правило, більш енергоефективні, оскільки вони забезпечують безпосереднє тепло тіла, дозволяючи користувачам знизити загальну температуру в приміщенні і заощадити на витратах на опалення. І навпаки, електричні простирадла зігрівають саме ліжко, що може призвести до того, що в спальні буде тепліше.

Безпека

З огляду на безпеку, як електричні ковдри, так і електричні простирадла оснащені функціями безпеки, такими як автоматичне вимкнення, але електричні ковдри можуть мати більше проблем з безпекою через їхню близькість до тіла.

Читайте також: Експерт розповів, як ефективно зігрітися, коли вдома немає опалення

Естетика

Естетика також відіграє важливу роль. Електричні ковдри бувають різних дизайнів, кольорів і матеріалів, що дозволяє користувачам підібрати їх відповідно до свого особистого стилю і декору. Електричні простирадла, однак, зазвичай ховаються під іншими постільними речами і можуть не вносити значного внеску в загальну естетику кімнати.

Довговічність

Довговічність – ще один аспект, який слід враховувати. Електричні ковдри, особливо високоякісні, як правило, міцніші та довговічніші, ніж електричні простирадла. Крім того, на електричні ковдри часто надається гарантія. Електричні простирадла, з іншого боку, можуть потребувати частішої заміни через зношування.

Шум

З точки зору рівня шуму, електричні ковдри, як правило, безшумні, що забезпечує спокійний сон. Однак електричні простирадла можуть видавати невеликий шум через вбудовані в них нагрівальні елементи або дроти.

Нагадаємо, ми підготували декілька способів, які допоможуть вам зігрітися, якщо в домі немає центрального опалення.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!