ukr
русский

Електрична духовка чи мікрохвильовка: де краще розігрівати та готувати їжу

Владислав Москаленко

Електрична духовка чи мікрохвильовка: де краще розігрівати та готувати їжу
Електрична духовка чи мікрохвильовка. Джерело: Pexels

Оцінка ключових характеристик і продуктивності мікрохвильових і електричних духовок є важливим фактором під час вибору. UAportal розповів про їхню ефективність приготування їжі, універсальність та загальну якість роботи.

Час приготування

Мікрохвильові печі відомі своїм швидким часом приготування, що робить їх зручним варіантом для зайнятих людей. З іншого боку, електричні духові шафи, хоч і розігріваються довше, але краще підходять для приготування більших страв. Вони також підходять для випікання завдяки рівномірному розподілу тепла.

Читайте також: Як правильно ставити тарілку в мікрохвильову піч, щоб їжа нагрілась рівномірно

Енергоефективність

З точки зору енергоефективності мікрохвильові печі мають перевагу, оскільки вони споживають менше енергії порівняно з електричними. Мікрохвильовки є більш екологічним варіантом для тих, хто свідомо ставиться до використання електроенергії.

Універсальність

Електричні духові шафи пропонують ширший спектр можливостей приготування їжі від випікання до запікання та смаження. Мікрохвильові печі чудово підходять для розігрівання та розморожування. Крім того, електричні духові шафи забезпечують більш контрольований і регульований процес приготування їжі.

Якість

Що стосується якості їжі, то електричні духові шафи забезпечують рівномірно приготовані страви. Однак мікрохвильові печі чудово зберігають вологу, запобігаючи висиханню продуктів під час процесу приготування. Електричні духові шафи також пропонують можливість підсмажувати їжу, покращуючи загальний смак і текстуру страв.

Нагадаємо, мікрохвильова піч сьогодні стоїть майже на кожній кухні, тому слід знати як правильно її встановлювати та чому не можна ставити мікрохвильовку на холодильник.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!