ukr
русский

Ефективні способи боротьби з безсонням: що варто знати

Владислав Москаленко

Боротьба з безсонням
Як позбутись безсоння. Джерело: freepik.com

Багато людей страждають від безсоння, яке впливає на їхнє загальне самопочуття. Важливо знати ефективні способи боротьби з цією проблемою. UAportal підготував список методів, які допоможуть людям подолати безсоння.

Звички для здорового сну

Розвиток і дотримання хороших звичок для сну може суттєво допомогти в боротьбі з безсонням. Важливо дотримуватися послідовного режиму сну, уникати кофеїну та електронних пристроїв перед сном, а також створити розслаблюючу атмосферу перед сном. 

Техніки розслаблення та відпочинку

Медитація з метою розслаблення, вправи на глибоке дихання та поступове розслаблення м'язів можуть допомогти зняти стрес і тривогу, які часто спричиняють безсоння. 

Читайте також: Тримайте у спальні: Які кімнатні рослини допомагають заснути

Зміна раціону

Певні зміни в раціоні, такі як відмова від важкої їжі перед сном і перехід на продукти, що сприяють хорошому засвоєнню, такі як мигдаль, вишня і ківі, можуть допомогти відрегулювати режим сну і поліпшити його якість в цілому. Обмеження споживання алкоголю та кофеїну, особливо в години перед сном, може позитивно вплинути на боротьбу з безсонням.

Встановлення режиму вечірнього переходу до сну

Читання книги, прийняття теплої ванни або практики м'якої йоги, може дати сигнал організму, що настав час відпочити і підготуватися до сну. Заняття заспокійливими видами діяльності перед сном можуть допомогти заспокоїти розум і тіло, полегшуючи перехід до відпочинку.

Нагадаємо, ми підготували кілька практичних порад, які допоможуть впоратися з цією проблемою.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!