ukr
русский
Polski

Ефективність та зручність: плюси і мінуси використання електричної газонокосарки

Владислав Москаленко

Розгляд переваг і недоліків електричних газонокосарок
Плюси і мінуси електричної газонокосарки. Джерело: pixabay

Популярність електрокосарок обумовлена багатьма причинами. UAportal підготував огляд переваг і недоліків вибору цієї техніки для постійного користування.

Плюси

Екологічність

Електричні газонокосарки не виробляють шкідливих випарів, на відміну від своїх бензинових аналогів, що робить їх більш екологічно чистим варіантом. Така характеристика не тільки приносить користь навколишньому середовищу, але й позитивно впливає на здоров'я самого користувача.

Невибагливі в обслуговуванні

Електричні газонокосарки не потребують заміни мастила, свічок запалювання або заправки, що робить їх більш простими в обслуговуванні порівняно з іншими видами газонокосарок. Це може призвести до значної економії часу та коштів.

Тиха робота

На відміну від газових газонокосарок, електричні працюють зі значно меншим рівнем шуму. 

Читайте також: Чому не можна садити хвойні дерева біля хати

Мінуси

Обмежений радіус дії

Зручність використання електричних газонокосарок залежить від довжини шнура живлення або заряду акумулятора. Це може створювати обмеження, особливо для людей з великими газонами або в разі необхідності підзарядки у середині процесу косіння.

Потужність обмежена

Електричні газонокосарки не можуть мати таку ж потужність, як бензинові, а це може вплинути на якість підстригання густої трави або перерослої рослинності. Потенційно це призведе до збільшення часу косіння або необхідності частішого технічного обслуговування.

Початкова вартість

Електричні газонокосарки часто коштують дорожче, ніж бензинові. Незважаючи на те, що з часом менші витрати на технічне обслуговування та експлуатацію можуть відшкодувати ці початкові інвестиції. Однак висока початкова вартість може бути перешкодою для деяких потенційних користувачів.

Нагадаємо, що навесні розпочинається посівний сезон, природа оживає, а з нею повертаються і комахи. Деякі з них, наприклад, мурахи, можуть зашкодити вашим рослинам, тому з ними необхідно боротися. Як це зробити, читайте в нашому матеріалі.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!