ukr
русский

Ефективне утеплення підлоги керамзитом: переваги та недоліки

Марина Грамович

Керамзит як ізоляційний матеріал для підлоги: вигоди та можливі ризики
Утеплення підлоги керамзитом. Джерело: pixabay

Важливо зважити всі "за" і "проти", перш ніж зупинити свій вибір на керамзиті для утеплення підлоги. UAportal підготував вичерпний огляд, який допоможе прийняти обґрунтоване рішення.

Плюси

Ефективна ізоляція

Відмінну теплоізоляцію забезпечує утеплення підлоги керамзитом. Також він зменшує тепловтрати і підвищує загальну енергоефективність будівлі. Це може призвести до економії витрат на опалення.

Читайте також: Навіщо у воду додавати сіль при митті підлоги: корисний лайфхак

Вогнестійкість

Керамзит є негорючим матеріалом, що робить його безпечним вибором для ізоляції підлоги. Забезпечується додатковий рівень захисту від пожежної небезпеки, що сприяє спокою власників будинків.

Екологічність

Керамзит є природним матеріалом, що робить його екологічно чистим вибором для ізоляції. Він інертний, не містить токсинів і не руйнується з часом, сприяючи створенню більш здорового житлового середовища.

Мінуси

Вага

Недоліком використання керамзиту для утеплення підлоги є його вага. Він може додати значного об'єму системі підлогового покриття. А це в свою чергу може вимагати додаткової опори та врахування конструктивних особливостей під час монтажу.

Пил

Під час укладання керамзит може утворювати пил, який може становити потенційну небезпеку для дихальних шляхів, якщо не вжити належних запобіжних заходів. Дуже важливо поводитися з матеріалом обережно і дотримуватися протоколів безпеки.

Обмежена доступність

У деяких регіонах знайти керамзит для утеплення підлоги може бути складно. Тому це призводить до збільшення транспортних витрат і потенційних затримок у процесі будівництва або реконструкції.

Нагадаємо, часто підлога страждає від нальоту, що не змивається звичайною водою. Однак не варто відразу витрачати кошти на хімічні засоби з магазину. Замість побутових хімічних засобів можна скористатися природним очисником для підлоги, зокрема лимоном.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!