ukr
русский
Polski
English

Переваги та недоліки життя у Чорногорії: До чого готуватися емігрантам

Владислав Москаленко

Переваги та недоліки життя у Чорногорії: До чого готуватися емігрантам
Переваги та недоліки життя в Чорногорії. Джерело: Pexels

Чи задумувалися ви на рахунок зміни країни проживання? Як щодо Чорногорії? Від отримання дозволу на проживання до взаємодії з державними установами – UAportal розповів усе, що потрібно знати перед переїздом до Чорногорії.

Плюси

1. Природа

Захоплюючі природні ландшафти Чорногорії, такі як узбережжя Адріатичного моря, величні гори і кришталево чисті озера, пропонують високу якість життя для любителів природи і активного відпочинку. Велика кількість національних парків роблять країну ідеальним місцем для життя для тих, хто цінує зв'язок з природою.

2. Доступність

Чорногорія пропонує нижчу вартість життя порівняно з багатьма західноєвропейськими країнами, що робить її привабливим варіантом для емігрантів, які шукають комфортного способу життя без зайвих витрат. Житло, продукти харчування та комунальні послуги відносно недорогі, що дозволяє жителям насолоджуватися хорошим рівнем життя без фінансових труднощів.

3. Культура

Історія та традиції Чорногорії глибоко вкорінені у поєднанні впливів різних цивілізацій, що призвело до створення унікального та яскравого культурного гобелена. Це дає можливість жителям зануритися в багату спадщину країни через її старовинну архітектуру, традиційні фестивалі та смачну кухню, додаючи глибину і барвистість повсякденному життю.

Читайте також: Як правильно спланувати поїздку, щоб нічого не забути: лайфхаки

Мінуси

1. Працевлаштування

Незважаючи на економічне зростання, ринок праці в Чорногорії залишається дещо обмеженим, особливо для іноземців. Відсутність різноманітних галузей може ускладнити професіоналам пошук підходящої роботи, що потенційно може призвести до економічної невизначеності.

2. Інфраструктура

Хоча природна краса Чорногорії є безсумнівним плюсом, країна все ще стикається з інфраструктурними проблемами, особливо в сільській місцевості. Такі проблеми, як нерегулярний громадський транспорт, нерозвиненість доріг і комунальних послуг, можуть перешкоджати зручності та доступності, впливаючи на повсякденне життя мешканців.

3. Бюрократія

Як і в багатьох країнах, у Чорногорії є чимало бюрократичних перешкод та адміністративної неефективності. Вони можуть викликати розчарування у людей, що намагаються орієнтуватися в системі.

Нагадаємо, ми вже писали, що потрібно для подорожей.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!