ukr
русский

Додавання кориці до кави: яка користь та ризики

Владислав Москаленко

Дослідження переваг та недоліків кави з корицею
За і проти додавання кориці до ранкової кави. Джерело: www.pexels.com

Дізнайтеся про особливості додавання кориці до кави. UAportal висвітлив потенційні переваги та недоліки, на які варто звернути увагу.

Плюси

Аромат

Додавання кориці до ранкової кави може запропонувати чудовий аромат, забезпечуючи пряний смак, який покращує загальний смак вживання напою. 

Антиоксидант

Кориця відома своїми різноманітними перевагами для здоров'я, включаючи її здатність знижувати рівень цукру в крові, зменшувати запалення. Також вона діє як потужний антиоксидант, тим самим підвищуючи поживну цінність ранкового напою.

Ефект заспокоєння

Ароматичні властивості кориці можуть мати заспокійливий вплив на людей, сприяючи розслабленому початку дня і підняттю настрою. Завдяки своєму запаху кориця створює умиротворену атмосферу.

Читайте також: 5 шкідливих звичок любителів кави, які можуть вкоротити їм життя

Мінуси

Присмак

Деяким людям аромат кориці в каві може здатися занадто сильним або переважаючим, особливо якщо вони віддають перевагу більш витонченому смаку. 

Алергія

Кориця може бути поширеним алергеном для деяких людей, потенційно викликаючи алергічні реакції при додаванні до кави. Важливо пам'ятати про даний ризик.

Шкода для здоров'я

Надмірне споживання кориці, особливо у великих кількостях, може становити потенційний ризик для здоров'я. Особливо для людей із захворюваннями печінки або тих, хто приймає специфічні ліки. Дуже важливо помірно додавати корицю до кави, щоб уникнути будь-яких пов'язаних з цим проблем.

Нагадаємо, ми вже писали, які продукти не можна додавати в каву.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!