ukr
русский

Дезодорант чи антиперспірант: який засіб ефективніший

Владислав Москаленко

Розуміння ключових відмінностей
Порівняння дезодоранту та антиперспіранту. Джерело: www.pexels.com

Коли йдеться про засоби особистої гігієни, вибір між дезодорантом і антиперспірантом має важливе значення. UAportal розглянув переваги та недоліки кожного з них.

Ефективність

Якщо головне завдання – мінімізувати потовиділення, антиперспірант – найкращий вибір. Він містить сполуки на основі алюмінію, які тимчасово блокують роботу потових залоз, тим самим зменшуючи вологість і неприємний запах.

Чутливість шкіри

Для людей з чутливою шкірою дезодоранти можуть бути більш відповідним варіантом. Ці засоби нейтралізують неприємний запах, спричинений бактеріями поту, не втручаючись у природний процес потовиділення організму. Зазвичай вони не містять алюмінію та інших потенційних подразників, що робить їх безпечнішими для чутливої шкіри.

Читайте також: Що робити, якщо туш засохла: бʼюті-лайфхаки

Тривалість захисту

Коли мова йде про тривалий захист від неприємного запаху, антиперспіранти часто є найкращим вибором. Їхні властивості блокування поту забезпечують тривалу свіжість протягом усього дня. І навпаки, дезодоранти можуть потребувати частішого нанесення для підтримки ефективності, особливо у спекотному або фізично напруженому середовищі.

Утворення плям

Одним з недоліків антиперспірантів є їхня схильність залишати жовті плями на одязі. Це може бути особливо видно на світлих тканинах. 

Нагадаємо, раніше ми вже розповідали, що не потрібно робити під час зняття макіяжу.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!