ukr
русский

Дерев'яне ліжко чи ліжко-манеж для дитини: проблеми, які можуть виникнути при виборі

Марина Грамович

Дерев'яне ліжко чи ліжко-манеж для дитини: проблеми, які можуть виникнути при виборі
Порівняння дерев'яного ліжка та ліжка-манежа. Джерело: Pexels

Розглядаючи дитячі меблі, розуміння ключових відмінностей між дерев'яними ліжками та ліжками-манежами має важливе значення. UAportal розповів, що слід врахувати при виборі.

Розмір

Дерев'яні ліжка бувають стандартних розмірів, таких як односпальні та двоспальні, і пропонують достатньо місця для комфортного сну для однієї людини або пари. Ліжко-манеж, навпаки, зазвичай меншого розміру і призначене для немовлят або дітей молодшого віку, забезпечуючи їм безпечний простір для сну або ігор.

Читайте також: Тримайте у спальні: Які кімнатні рослини допомагають заснути

Універсальність

Дерев'яне ліжко служить для конкретної мети, забезпечуючи стабільну, зручну поверхню для відпочинку. На відміну від нього, ліжко-манеж є багатоцільовим, слугуючи безпечним місцем для сну та ігор.

Безпека

Дерев'яне ліжко, особливо якщо воно оснащене бічними поручнями, забезпечує безпеку під час сну, запобігаючи падінню. Однак ліжко-манеж спеціально розроблене з урахуванням безпеки, має високі бокові стінки та міцний каркас, щоб запобігти підйому або падінню.

Портативність

Дерев'яне ліжко, як правило, стаціонарне і його нелегко переміщати через його міцну конструкцію та вагу. І навпаки, ліжко-манеж має легку та портативну конструкцію, що робить його зручним для подорожей або переміщення в межах будинку.

Нагадаємо, ми вже розповідали, що іноді буває важко заснути через переживання та проблеми в особистому чи професійному житті, тому вже вранці люди бувають втомлені та непродуктивні. Ми підготували кілька практичних порад, які допоможуть впоратися з цією проблемою.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!