ukr
русский

Що не варто чистити водою: 5 корисних порад від досвідчених домогосподарок

Владислав Москаленко

Що не варто чистити водою: 5 корисних порад від досвідчених домогосподарок
Що не можна чистити звичайною водою. Джерело: Pexels

Хоча вода широко використовується як засіб для чищення, важливо розуміти, що вона підходить не для всіх предметів. Насправді її застосування може скоротити термін служби або зіпсувати їх зовнішній вигляд. Щоб забезпечити належний догляд, UAportal підготував п'ять порад, для прибирання вашого дому.

1. Дерев'яні меблі

Вода може спричинити розбухання та розтріскування поверхні дерев'яних меблів. Замість цього обирайте альтернативні методи очищення, такі як серветка з мікрофібри, лимонна олія або поліроль для меблів.

2. Шкіряні вироби

Щоб уникнути ризику появи тріщин, бажано використовувати спеціалізовані миючі засоби, розроблені спеціально для чищення шкіряних виробів. Вони допоможуть зберегти якість і зовнішній вигляд матеріалу.

3. Оксамит, велюр і замша

Спроба очистити ці делікатні тканини водою призведе до появи непривабливих розводів і навіть усадки. Найкращим методом для оксамиту, велюру та замші є використання щітки або пилососа в парі зі спеціалізованими засобами для чищення, призначеними для цих матеріалів.

Читайте також: Прості та геніальні поради щодо прибирання, які має знати кожна господиня

4. Комп'ютерні клавіатури

Рідина та електроніка ніколи не поєднуються, тому використовувати воду для чищення комп'ютерних клавіатур категорично не можна. Замість цього рекомендується використовувати м'яку тканину або спеціальні засоби для чищення, щоб ефективно видалити бруд і жир, не завдаючи шкоди пристроям.

5. Паркетна підлога

Потрапляння води на паркетну підлогу може призвести до несприятливих наслідків, таких як розбухання та зміна кольору з часом. Щоб зберегти елегантність і довговічність цих підлог, рекомендується регулярно використовувати швабри з мікрофібри.

Нагадаємо, раніше ми розповіли, як вимити вікна за допомогою йодного розчину. Зокрема, його можна приготувати вдома за декілька хвилин. Тоді як витрати на це мінімальні, проте результат точно вас вразить.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!